Senior w ruchu

Senior w Ruchu

Drugi projekt, z jakim wkroczyliśmy w ten nowy 2021 rok, to akcja ​#seniorwruchu​ . Projekt podobnie jak jego poprzednik ​ #​PrzekażGo wszedł w życie wraz z początkiem stycznia. Na tym jednak nie poprzestajemy, “Senior w ruchu”​ , to inicjatywa, która będzie trwać również przez cały rok ​ . Do udziału w projekcie zostanie zakwalifikowanych​ 96 osób.​

Seniorka

Dla kogo jest dedykowany projekt?

Inicjatywa zgodnie z regulaminem kierowana jest do osób, które ukończyły 65 rok życia i w dobie panującej pandemii pragną coś zmienić w swoim życiu. Będzie to cykl zajęć przeznaczonych dla 6-osobowych grup seniorów ​ przy starannym zachowaniu ​bezpiecznych warunków sanitarno-higienicznych. Warsztaty te mogły powstać dzięki współpracy z krakowską przychodnią ​Vis-med.

Jakie warsztaty mogą Was zainteresować?

Program został podzielony na ​16 turnusów, ​ pierwszy z nich rozpocznie się już 18 stycznia i potrwa do 7 lutego. Zajęcia w formie warsztatów będą podzielone na 6 kategorii:

• Aktywacja układu krążeniowo-oddechowego.
  • Gimnastyka dla każdego.
  • Równowaga i koordynacja.
  • Poprawa elastyczności ciała.
  • Fitness w rytm muzyki.
  • Zdrowy kręgosłup.

Projekt senior w ruchu

Regulamin Projektu

Zachęcamy do zapoznania się z regulaminem zamieszczonym poniżej, który wyjaśnia wszystkie kwestie dotyczące rejestracji, przebiegu warsztatów oraz zasady, z którymi powinien zaznajomić się każdy kandydat projektu ​Senior w Ruchu​ , zapraszamy do obserwowania na bieżąco naszej strony w ​Mediach Społecznościowych ​ , gdzie relacjonujemy przebieg inicjatywy.

Ludzie w maseczkach