Kocham ten wózek

Nasz podopieczny Tomek, o którym mieliście okazje przeczytać w poprzednich dwóch artykułach, uzyskał dofinansowanie na wózek inwalidzki. Nowy wózek sprawdza się bardzo dobrze. a nasz podopieczny nie rozstaje się z nim na krok.

mężczyzna na wózku

Model wózka

Aby Tomasz mógł uzyskać swój nowy wózek, pomogliśmy w wypełnianiu dokumentacji dotyczącej dofinansowania na wózek inwalidzki. Wspólnie zajęliśmy się również zakupem wybranego wcześniej modelu. W tym celu dokonaliśmy odpowiednich pomiarów, tak aby nowy wózek Tomek, mógł spełnić jego oczekiwania. Model, na który zdecydował się Tomek, to Wózek inwalidzki Sagitta. Model ten doskonale sprawdza się dla osób, które są aktywne na co dzień. Dużą zaletą wózka jest to, że jest lekki — całkowita waga razem z kołami tylnymi to 9,5 kg.

wózek inwalidzki

Nowe możliwości

W rozmowie z nami sam Tomasz przyznaje, że nowy wózek jest bardziej skrętny niż poprzedni, do tego jest lekki, dzięki czemu Tomek z łatwością może go przenieść z jednego miejsca w drugie. Na pytanie, jak sprawdza się nowy wózek, Tomek odpowiada: „Kocham ten wózek!”.

Jeżeli potrzebujesz pomocy w uzyskaniu dofinansowania, skontaktuj się z nami — Kontakt

Przeczytaj także: Nasz podopieczny Tomek; Kot uratował mi życie; Teraz otaczam się wartościowymi ludźmi.